Is het nou patat of friet?

De eeuwige discussie

Is het nou patat of friet?

Hier komt hét antwoordt op de vraag: Is het nou patat of friet?

Het is een discussie die door iedereen jarenlang gevoerd wordt. Wij zijn ons ook af gaan vragen. Is het nou patat of friet? Met andere woorden, hadden wij niet All You Can Patat moeten heten? Daarom zijn wij toch even de geschiedenis in gedoken.

De geschiedenis van ‘gefrituurde aardappel’

Het frietje of patatje zou volgens verschillende bronnen aan het eind van de 17e eeuw ontstaan zijn. Aardappelen werden in steeltjes gesneden en in olijfolie eenmaal afgebakken. Na een aantal jaren werd de bereidingswijze door de Belgen aangepast en werden de frietjes 

twee keer afgebakken. Dit principe hanteren we nu nogsteeds. De grondstof, de aardappel dus, wordt door de Belgen patat genoemd.

Boven of onder de rivieren.

Uit een recente rondvraag die wij uitgezet hebben op onze sociale media (Link naar social media) is gebleken dat er een scheidingslijn is. Boven de rivieren zegt men patat en onder de rivieren zegt men friet. Zou het dan niet gewoon een gewoonteding zijn?

Wie gaat die discussie winnen?

In deze discussie is er geen winnaar of verliezer. Wij zijn van mening dat het een gewoonteding geworden is. Tóch houden wij het bij friet. All You Can Friet is namelijk gevestigd beneden de rivieren. Dat scheelt toch weer een naamswijziging. 

Neem eens een kijkje wat wij te bieden hebben.